Kiderült minden a hibrid Kia Sorento-ról

A Kia hivatalosan is leleplezte a Sorento új generációját, mely a történetében először kap hibrid hajtásláncot is. Most már azt is tudjuk, hogy ezt miként oldották meg.

A Kia a jelenlegi járványügyi helyzetre tekintettel online leplezte le a Sorento legújabb generációját, melyről sok mindent tudtunk eddig is a beharangozó képeknek és információknak köszönhetően. Azt viszont csak most árulták el, hogy a várva várt konnektoros hibrid variáns milyen specifikációkkal érkezik majd meg a kereskedésekbe.

A rendszer alapját az 1,6 literes T-GDi benzines egység adja, melyhez egy 44,2 kW-os elektromotort társítottak a mérnökök. Ezt egy padlóba süllyesztett 1,49 kWh-s akkumulátor csomag látja el energiával, ami ugyan nem hoz eget rengető elektromos hatótávot, viszont legalább nem vesz el sok helyet sem az utas- és csomagtérből ( 5 literrel lett kisebb a hibrid csomagtere, mint a dízel vagy benzines variánsoké). A benzin-elektromos rendszer összteljesítménye 230 lóerő, ami bőven elegendő a méretes Kia lendületes mozgatásához is.