Kiderült, hogy Amerikában nem engedélyeztette még a Tesla az új lapos kormány megoldását

Bár hivatalosnak jelentette be nemrég a Tesla, hogy a Model S és Model X modelfrissítésben debütál az új belső elrendezés, most kiderült, hogy elfelejtették kikérni a hatóságok engedélyét az új kormányra. 

Előző héten az egyik legnagyobb figyelmet kapott esemény volt, hogy a Tesla bemutatta azt a modellfrissítését, melynek keretein belül egy teljesen új, lapos kiképzésű kormányt kínálnak majd a jövőben a Model S és a Model X típusokhoz. Még a hivatalos konfigurátor is ezzel a belső megoldással mutatja már a szóban forgó autókat, pedig nagyon úgy néz ki, hogy még semmi sem biztos, azaz könnyen lehet (zárlat)füstbe ment terv is belőle…

A Road&Tracks magazin ugyanis rávilágított arra, hogy jelen pillanatban az NHTSA sem tud még semmit a Knight Rider világából átemelt volánról, azaz hivatalosan még nincs engedélyezve a különös kialakítás. “Az NHTSA jelenleg nem tudja megállapítani, hogy a kormánykerék megfelel-e a szövetségi gépjárműbiztonsági szabványoknak. Ez ügyben egyeztetnünk kell még a gyártóval”- hangzott el a megállapítás. Közben az is kiderült, hogy a Tesla konfigurátorban rejtett opcióként szerepel a hagyományos kerek kormány is. Készült arra Elon Musk cége, hogy esetleg akadályokba ütközik az újdonság? Talán illett volna a publikálás előtt lefutni az engedélyeztetésre vonatkozó kötelező köröket is.

Nem ez az első olyan Tesla ígéret, mely kapcsán a hivatalos engedélyeztetésre fittyet hány a gyártó. Elég csak a Cybertruck-ra gondolni, mely kapcsán azt mondta Elon Musk, hogy nem fognak rajta igazság szerint már változtatni, de abban közben sokan kételkednek, hogy lökhárító és más gyalogosvédelmi megoldás nélkül valaha is hivatalos engedélyt kaphat az igencsak megosztóra sikeredett koncepció.