Kézzel festett Lamborghini, azaz olasz művészeti momentum

Egy Lamborghini Aventador SVJ már magában különleges darabnak számít, ám némi egyedi festéssel még tovább fokozható az érdekességi faktor. Talán ezért is engedte ennek a példánynak a tulajdonosa, hogy egy olasz művész kiélje alkotási vágyát a kocsi külsején.

Mit tehet az ember, amikor valami nagyon egyedire vágyik és van pénze is rá? Vesz valami brutális sportkocsit, lehetőleg a legerősebb szériából, mondjuk egy Lamborghini Aventador SVJ-t. Na jó, de ez csak bizonyos keretek között garantálja az egyediséget, hiszen más tehetős emberek is hozzáférhetnek a típushoz. Festés? Na ott kell nagyot álmodni, ahogyan egy SVJ tulaj meg is tette ezt.

Igazság szerint nem is ő, hanem egy olasz művész, név szerint Elisa Chana Cecchetti, aki miután engedélyt kapott az alkotásra, neki is esett a járgánynak egy autós rendezvény keretein belül. Elisa ráadásul nem festékszórót vett magához, hanem ténylegesen ecsettel állt neki az alkotásnak, ami elég szokatlan az autók világában, de itt most tényleg a művészi értékek kihangsúlyozásán volt a főszerep.

A végeredmény egészen megkapó, szemmel láthatóan az alkotó a színek játékával és keveredésével fejezte ki a mondanivalóját, amibe mindenki azt lát bele, amit akar. Te azt látod bele esetleg, hogy ez már közel rongálásnak minősül? Akkor megnyugtatásként: az alkotás ebben az esetben közel sem örök, ugyanis pár héttel az egyedi mű elkészülte után a szóban forgó autó már Japánban vett részt egy karácsonyi autós felvonuláson, és ott már ismét az eredeti rikító kék színében pompázott.

Hogy lehetséges ez? Lemosható festéket használt az olasz művész korábban? Akár ez is lehet, de valószínűbb, hogy az alkotási folyamat előtt egy védőfóliát helyeztek fel az eredeti fényezésre, így annak eltávolításával pillanatok alatt megszűnt létezni az Aventador alapú műremek is.