Kézfertőtlenítő automatát szabadalmaztat a győri Audi

A termelés újrakezdéséhez elengedhetetlen kitétel a megfelelő fertőtlenítés biztosítása is az autógyárak esetében. Az Audi magyar részlege parádésan oldotta meg a feladatot, azaz saját gyártású kézfertőtlenítő automatákat helyeztek forgalomba.

A koronavírus járvány legfontosabb hozadéka, hogy a munkahelyeken eddig soha sem tapasztalt mértékű fertőtlenítés jelent meg. Nem jelentenek ez alól kivételt az autógyárak sem, ahol szintén meg kell oldani a feladatot. Van, aki a hozott megoldásokra szavaz, mások viszont maguk oldják meg a problémát. Az utóbbi kategóriába tartozik a győri Audi is.

A négykarikások ugyanis egyszerűen nem találtak számukra megfelelő automata fertőtlenítő készüléket a piacon, ezért alig egy hét alatt összedobtak egy működő konstrukciót maguknak. A gépek vázát a gyárban eddig is használt szemetesek adják, míg a szenzorok és az adagolók az autógyártás technológiájából lettek átemelve.

A szerkezet olyan jól sikerült, hogy már be is jelentette rá a szabadalmat az Audi, így könnyen lehet, hogy megkezdődik a külső értékesítés is, és máshol is találkozhatunk a szemetesből fertőtlenítővé előléptetett gépekkel.