Két újabb crossovert hoz a Borgward

Máris két újabb modellel jelentkezik a német Borgward autómárka: egy kompakt méretű és egy kupékarosszériás szabadidő-autót mutattak be.

2015-ben jelent meg a nagy múltú Borgward első újkori modellje, a BX7 után pedig máris két további szabadidő-terepjáróval állt elő a kínai segítséggel feltámasztott német márka. A genfi autószalonon bemutatott BX5 egy kompakt méretű crossover, amelynek karosszériája 4,48 méter hosszú, 1,88 méter széles és 1,68 méter magas, a tengelytávolsága 2,69 méteres. A formája egyértelműen németes, olyannyira, hogy szemből az Audi Q3, hátulról pedig a Porsche Macan juthat eszünkbe róla. A hajtásláncáról még csak annyit árultak el, hogy konnektoros hibrid lesz, egy 115 lóerős benzinmotorral és egy 43 lóerős elektromotorral.

A Borgward másik genfi újdonsága a BX6 TS, amely a manapság divatos kupékarosszériájú terepjárók közé érkezik. A BMW X4 és Mercedes-Benz GLC Coupé ellenfelének tekinthető modell 4,5 méter hosszú, 1,87 méter széles és 1,65 méter magas, a tengelytávolság ennél is 2,69 méter. A plug-in hibrid hajtáslánc azonban jóval izmosabb, hiszen egy 272 lóerős benzinmotorból és egy 150 lóerős elektromotorból áll. A szériagyártás kezdetéről egyelőre nincsenek hírek.