Kész belekezdeni az elektromos EQ modellcsalád gyártásába a Mercedes

Nemsokára elindul globális szinten a Mercedes EQ modellek gyártása, melyben a kecskeméti üzemnek is nagy szerepe lesz. Nálunk készül majd az EQB kompakt villanyos crossover.

Hivatalosan is megkezdődik nemsokára a Mercedes személyautógyártásának a legújabb fejezete, miután a német gyártó kész globális szinten megindítani az EQ modellcsalád gyártását. A tervek szerint 2022-ben már nyolc ilyen elektromos modell lesz majd megtalálható a palettán, amihez természetesen a legtöbb létező Mercedes gyáregységre ki kellett osztani egy-egy feladatot.

Ennek fényében tehát Amerika, Németország, Kína és Magyarország is kiveszi majd a részét a feladatból. A legtöbb termék gyártását a brémai és a pekingi üzem vállalja magára, itt ugyanis többek között az EQS, az EQE és az EQC modellek készülnek majd, illetve a kínai gyáregység még magára veszi az EQA és a kompakt crossover EQB gyártását is. Ez utóbbi azonban Magyarországon, a kecskeméti üzemben is készül majd jövő első felétől!

Természetesen ekkora paletta ellátásához nem igazán éri meg akkumulátorokat vásárolni más cégektől, ezért a gyártó saját akkumulátorgyártásba kezd már jövőre, melynek helyszíne Németország, Lengyelország, Kína és Amerika lesz.