Kész az utolsó Venom GT

Elkészült a Hennessey Performance rekorderautójának utolsó példánya, és már gazdára is talált az 1471 lóerős V8-assal szerelt Venom GT Final Edition.

2010-ben mutatta be Venom GT névre keresztelt sportkocsiját a Hennessey Performance, a texasi tuningcég pedig most készült el a típus utolsó példányával. A sportkocsi a Lotus Exige alapjára épült, de jelentősen megnyújtották, az eredeti V6-os helyére 6,2 literes, 1000 lóerős V8-as került. 2015-ben aztán továbbfejlesztették az autót, a 7 literes V8-as pedig már 1471 lóerős teljesítményre volt képes.

Összesen tizenkét darabot épített az autóból a Hennessey Performance, amiből hat darab zárt és hat darab nyitott tetős volt. Az első példányt nem más, mint az Aerosmith énekese, Steven Tyler vette meg, aki éppen a napokban bocsátja jótékony céllal árverésre. Az utolsó pedig a Final Edition nevet kapja, és egyedi kék színre fényezik. Már megvan a vevője, aki 1,2 millió dollárt fizetett érte, a Hennessey pedig már dolgozik az utódján, amit F5 néven emlegetnek.