Késnek az új Alfa Romeók

Néhány éven belül nyolc új modellt ígért az Alfa Romeo, most azonban reálisabb tervekkel álltak elő, a modellkínálat csak a 2020-as évek közepéig újul meg.

2014-ben jelentette be újjászületési tervét az Alfa Romeo, a márkát akkor sportos, hátsókerék-hajtású, kizárólag olaszországi gyártású prémium autók készítőjeként pozícionáltak. Akkor azt állították, hogy 2018-ig nyolc új modellt mutatnak be, ám 2016-ra ezek közül csak egyet ismerhettünk meg, és az új Giulia is várhatóan csak az idei év végére kerül a kereskedésekbe.

A befektetőknek tartott előadáson a Fiat Chrysler Automobiles képviselői bejelentették, hogy az Alfa Romeo tervezett modellválasztéka 2018 helyett inkább csak a 2020-as évek közepére valósulhat meg. A Giulia után számíthatunk egy nála nagyobb limuzin megjelenésére is, amely az 5-ös BMW konkurense lehet, majd a Giulia rövidített padlólemezére készül el a ferdehátú Giulietta utódja. A tervek között három szabadidő-autó is szerepel, amelyek közül először a középső mutatkozik be, majd a kisebb és nagyobb modellel is előállnak. A nyolc modellből álló palettát két különlegesség teszi teljessé, mint amilyen az Alfa 4C, bár arról nem esett szó, hogy önálló típusról, vagy egy másik modell sportosabb változatáról van-e szó.