Késnek az elektromos Mustang SUV kiszállítások

A Ford előre nem tervezett minőség-ellenőrzés miatt visszatartja még a Mustang Mach-E kiszállításokat. Egy-két hónapos késésre számíthatnak a megrendelők.

A Ford elektromos SUV modellje már bőven túl van a premierjén ráadásul a gyártás is elkezdődött már. Az eredeti tervek szerint az első vásárlóknak mostanság kéne hozzájutniuk az autójukhoz, de ez a jelek szerint nem éppen a tervezett ütemben történik majd meg.

Az Electrek magazin értesülései szerint ugyanis a gyártó visszatartja még a kiszállításokat, amiről email üzenetben értesítik a vásárlókat. A késés időtartama egyelőre még nem tisztázott, a fórumokon egyes vásárlók egy, mások pedig két hónapnyi csúsztatásról számolnak be.

A Ford annyit tett hozzá a dologhoz, hogy az átadások előtt még szükség van némi minőség-ellenőrzésre. „A kiváló minőségű járművek szállítása iránti elkötelezettségünk részeként további minőség-ellenőrzést végzünk több száz Mustang Mach-E modellen, amelyeket a múlt hónapban gyártottak le. Biztosítani akarjuk, hogy ezek az autók maradéktalanul megfeleljenek az ügyfeleink által elvárt minőségnek.”- hangzik a gyáriak közleményében.

Bár ennél mélyebben nem részletezte a Ford az okokat, a több hónapos fennakadás azonban egy, vagy esetleg több még megoldásra váró problémát is feltételez, aminek fényében kellemetlen a késés, ám mégis jobb, mintha félkész autók jutnának el a vásárlókhoz.