Képesek egymást tölteni a Rivian elektromos terepesei

A Tesla jelenlegi legkomolyabb konkurenciájának tartott Rivian folyamatosan csöpögteti az információkat az R1T modell különlegességeiről. Most egy először haszontalannak látszó, ám életmentő funkció került bejelentésre.

Az elektromos autózás legnagyobb veszélye bizony a lemerült akkumulátor. Lehet akármekkora hatótávunk, ha nem figyeljük a töltöttségi szintet és egyszer csak megáll alattunk a szerkezet. Ilyenkor nincs mit tenni, vagy tréler, vagy kihelyezett aggregát kell, vontatni a legközelebbi töltőig ugyanis nem lehet ezeket a járgányokat.

A Rivian pontosan erre a vészesetre készítette fel az autóját. Ha megtörténik ugyanis a baj, elég csak egy másik R1T tulajnak szólni (egyelőre ez a szűk keresztmerszet, hiszen közel sem tömegmodellről beszélünk), aki a helyszínre érkezve átad valamennyit a saját töltöttségéből, amivel már eljutunk egy telepített töltőig.

Ezáltal a Rivian az első, aki megcsinálta az autóról tölthető elektromos autót. Vajon a Tesla is ráfekszik a későbbiekben erre a kisegítő megoldásra?