Képernyő áradatot hoz a Honda elektromos tanulmánya

A Honda a Genfi Autószalonon mutatja be a teljesen elektromos városi kisautó koncepcióját. Néhány képpel betekintést nyerhetünk a jövő belső terébe.

A Honda egy hete már megmutatta elölről, hogy miként fog kinézni az az elektromos tanulmány, mely gyakorlatilag az év végén érkező széria modell prototípusa. Most a belső térbe nyerhetünk bepillantást, amit pedig ott találunk, az lényegében több mint érdekes.

Manapság, amikor egyre nagyobbak a tapogatható kijelzők az autókban, nehéz már méretben újat mutatni, így inkább a monitorok számával és az elhelyezésükkel játszanak a gyártók. A Honda például fogta és a teljes műszerfalhosszt kihasználva nem kevesebb, mint öt ilyen kijelzőt épített be.

Ezekből a két legszélső a kamerás visszapillantó kijelzője, a többi viszont hasznos funkciókat jelenít meg. Miért érdekes ez a koncepció? Nem mehetünk el azon tény mellett, hogy a jobb oldali egység az anyósülésen utazónak szól, hiszen kényelmesen csak onnan lesz elérhető.

Így erre olyan funkciókat helyezett a Honda, mint például a légkondicionáló rendszer, a rádió vagy éppen a kiegészítő applikációk kezelése. Természetesen ezek vezérelhetőek lesznek a másik két képernyőről is egyszemélyes beállítás esetén, így nem kell attól tartanunk, hogy az elindulás előtti állapotot kell egész úton elviselnünk.