Kémfotókon az új Aston Martin

Hamarosan vadonatúj sportautóval jelentkezik az Aston Martin, a DB9 utódját DB11 néven mutatják be, és 600 lóerős V12-es motort is kaphat.

Már az utolsó teszteket végzi új sportautóján az Aston Martin, az egyelőre még álcázott újdonságot várhatóan a márciusi genfi autószalonon mutatják be. Azt már korábban bejelentette a brit márka, hogy a DB9 utódjának neve DB11 lesz. Az előző modellváltással is két számot ugrottak a DB7-ről, így jelezve a jelentős műszaki előrelépést. Most azonban más oka van annak, hogy ismét kettővel ugrik a számozás, a köztes DB10 ugyanis annak a prototípusnak a neve, amiből csak 10 darabot készítettek az új James Bond-film számára.

A DB11 már az Aston Martin új stílusirányzata szerint készül, és néhány centiméterrel nagyobb lesz az elődjénél, hogy az utastere valóban elegendő helyet adjon négy személynek. Az autóhoz vadonatúj padlólemezt és új futóművet fejlesztettek ki, ahogyan a motor is vadonatúj: az 5,2 literes, ikerturbós V12-es erőforrás 600 lóerős teljesítményre lesz képes. A DB11 alapkivitele ugyanakkor a Mercedes-AMG GT-ből származó 4 literes V8-as motort kaphatja majd 450-500 lóerő körüli teljesítménnyel. A Mercedes-Benzzel kötött együttműködés másik kézzelfogható jele az új infotainment rendszer lesz, amelynek alapjai a németektől származnak, és az is elképzelhető, hogy az S-osztály színes képernyővel helyettesített műszerfalát is megkapja a DB11.