Kecsesebb lett az új Mercedes-Benz SL

Bemutatkozott a Mercedes-Benz nagyobbik roadster modelljének ráncfelvarrott változata, az SL sportosabb és kecsesebb lett a beavatkozással.

A Mercedes-Benz SL jelenlegi generációja 2012-ben mutatkozott be, a nyitható keménytetős sportkocsi pedig ráncfelvarráson esett át, így a külseje is illeszkedik a német gyártó jelenlegi arculatához. Az AMG GT és az S-osztály Coupé stílusában új, kecsesebb fényszórókat, gyémántmintás hűtőmaszkot és eltérő lökhárítót kap az SL, ezen kívül újak a hátsó lámpák és a hátsó lökhárító, a külső visszapillantó tükröket pedig az oldalajtókra erősítették.

Az alapmodellnek tekinthető SL 400 még erősebb motort kapott, a V6-osa ugyanis már 367 lóerős teljesítményre és 500 Nm nyomatékra képes, amely 35 lóerős és 20 Nm-es növekedést jelent. Az SL 500 V8-asa 455 lóerős és 700 Nm-re képes, és a kisebb motorhoz hasonlóan már a Mercedes-Benz új, kilencfokozatú automata sebességváltóját kapja. Az SL 63 AMG két kivitelben rendelhető, az egyik 537 lóerős és 800 Nm a nyomatéka, a másik 585 lóerős és 900 Nm-rel rendelkezik. Az abszolút csúcsot az SL 65 AMG képviseli, amely 630 lóerős és elképesztő 1000 Nm a maximum nyomatéka.

Az SL kínálata két új színű fényezéssel bővült, és új 19 colos kerekek választhatók hozzá. Az elektromos működtetésű, összehajtható keménytetőt pedig már menet közben is lehet mozgatni, 40 km/órás sebességig, ami egyébként csak a sokkal könnyebb vászontetős szerkezetű modellekre volt jellemző. Az új Mercedes-Benz SL a Los Angeles-i Autószalonon mutatkozott be, és a következő kabriószezon, 2016 tavaszától kerül a kereskedésekbe.