Kaptur néven jön a Renault crossovere

Kaptur néven mutatta be legújabb crossoverét az orosz piacra a Renault, a hasonlóság pedig nem véletlen, a Captur továbbfejlesztett változatáról van szó.

Kifejezetten az orosz piac számára fejlesztette ki legújabb crossover modelljét a Renault. A francia gyártó a kontinensnyi országban különböző Dacia-modellekkel is jelen van, a Sandero, Logan és Duster, valamint a Megane, Fluence és Kangoo mellé most újabb típus csatlakozik. Az új Kaptur nem csupán a nevében idézi meg az európai piacon kapható Capturt, hiszen tulajdonképpen annak továbbfejlesztéséről van szó.

A 4,33 méter hosszú Kaptur tengelytávja 2,67 méteres, hét centiméterrel nagyobb, mint az európai Captur, és pontosan akkora, mint a Duster hasonló adata. Az egyezés nem véletlen, a Kaptur ugyanis megkapja a Duster hajtási rendszerét is, az automatikusan működő, de kapcsolható négykerékhajtást is. Ezen kívül a 20,4 centiméteres hasmagasság, valamint a 20 fokos első és 31 fokos hátsó terepszögek is segítenek az akadályok leküzdésében.

A fényszórók, a hűtőmaszk és a lökhárító, valamint a háromdimenziós hatású LED-es hátsó lámpák is újak, a Kaptur után ezeket valószínűleg az európai Captur is megkapja majd a modellfrissítéssel. A 387 literes csomagtartót a hátsó ülése ledöntésével 1200 literesre lehet növelni. A 7 colos érintőképernyővel szerelt műszerfal a Capturból származik, de Oroszországban a helyi igényeket kielégítő extrákat is kínál a Renault, így a távirányítós motorindítást, valamint a fűthető szélvédőt. A Kaptur gyártása Moszkvában kezdődik, és arról nincs hír, hogy Európába is eljut-e a Captur nagyobb testvéreként.