Kalandor lett a Peugeot 3008, de csak koncepció szinten

A Peugeot 3008 közel sem nevezhető terepjárónak, ám némi felkészítéssel nem kell pánikba esnünk, ha el kell vele hagynunk az aszfaltot. Erre világít rá egy a Top Gear csapatának készült koncepció.

Az SUV mánia még javában tombol, ám hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy ez a kategória elméletileg mire lett pár évvel ezelőtt kifejlesztve. Lényegében arra, hogy elhagyjuk vele a kijárt utakat és új területeket fedezzünk fel.

Erre emlékeztet most minket a Peugeot 3008 új koncepciója is, mely a Top Gear megrendelésére készült el. Alapnak egy 1,6 literes Puretech motorral felszerelt GT Line-os példányt választottak ki, melyet 17-es felnikre szerelt Cooper AT-3 terepgumikkal láttak el, az alját pedig alaposan leburkolták a későbbi sérüléseket megelőzendő. A tetőn kapott helyet a LED-es fényhíd és az ARB Simpson sátor. Ezektől eltekintve teljesen gyári az autó (még csak nem is összkerekes), mellyel a neves autós műsor sztárjai teljesítették a nem éppen könnyűnek számító Ho Chi Minh ösvényt Vietnámban.

„Elhanyagolható módosításokkal teljesítette a nehéz terepet a 3008, ezzel is bizonyítva az Advanced Grip Control hatékonyságát és a modell terepjáró képességeit”- mondta David Peel, a Peugeot igazgatóságának egyik tagja.