Kabrió crossover a Volkswagentől

Nyitott tetős változatban mutatta meg legújabb városi crossoverét a Volkswagen, a vászontetős T-Cross Breeze alapján pedig hamarosan sorozatgyártású modell készül.

A kiskategóriás crossoverek közé érkezik a Volkswagen újdonsága, amelynek előzetesét a genfi autószalonon állította ki a német gyártó. A T-Cross Breeze a Polo alapjára épül, a karosszéria hossza 4,13 méter, a szélessége 1,8 méter, a magassága 1,56 méter, a tengelytávolság 2,57 méteres. Igazi meglepetés azonban, hogy a prototípus egy kabrió, ilyenre ugyanis még nem sok példa akadt: a Range Rover Evoque készült még nyitott tetős kivitelben.

A prototípus meghajtását a Volkswagen-csoport egyik legújabb motorjára bízták. Az ezer köbcentis, háromhengeres 1.0 TSI teljesítménye 110 lóerő, a legnagyobb nyomatéka 175 Nm, így az 1250 kilogrammos T-Cross Breeze a hétfokozatú DSG váltóval 10,3 másodperc alatt gyorsul százra és 188 km/óra a végsebessége. Ha a kabrió megoldás nem is valósul meg, hamarosan számíthatunk egy szériagyártásra érett kiskategóriás crossover megjelenésére a Volkswagennél.