Jövőre mutatkozik be a teljesen elektromos Mazda

Hivatalosan is megerősítést nyert, hogy érkezik egy teljesen elektromos modell a Mazda kínálatába. Már jövőre leleplezik, az értékesítés viszont várhatóan csak 2021-ben veszi kezdetét.

A Mazda hivatalosan is bejelentette, hogy egy tisztán elektromos modellel bővítik a palettát a későbbiekben. Az egyelőre név nélkül említett modell jövőre mutatja meg magát először a nagyközönségnek, az értékesítés a tervek szerint pedig 2021 elején kezdődik meg. Pontos technikai információkat egyelőre nem osztottak meg a japánok, azt viszont elárulták, hogy a Mazda 3-al közös alapokra épül majd fel az újdonság, a méretei is nagyjából azonosak lesznek azzal.

A tisztán elektromos modell fejlesztésével egyidejűleg folyik a hibrid hajtás fejlesztése is, ezek megjelenése a palettán szintén 2021-ben várható. A konnektoros hibrid modellek piacra dobása nem meglepő a mai világban, az viszont annál inkább, hogy Akira Marumoto, a márka vezérigazgatója egy interjúban a dízel-elektromos kombinációt említette meg, mint a lehetséges legtakarékosabb megoldást. Ez azt jelentheti, hogy a benzines mellett érkezhet dízel konnektoros hajtáslánc is a Mazda kínálatába pár éven belül.