Jövőbe megy a múlt Mantája, avagy érdekes bemutatóautót épít az Opel

Egy igazi klasszikus Mantát éleszt fel az Opel, hogy ezzel hívja fel a figyelmet a technikai fejlődésre és az elektromos törekvésekre. Még üzeneteket is meg lehet jeleníteni a különleges bemutatójárgány elején.

Az Opel már egy ideje nem titkolja az erős villanyosítási terveit, ám a tegnapi nap során felbukkanó kedvcsinálójukra valószínűleg az is felkapta a fejét, aki egyébként csak legyint a Stellantis kötelékébe tartozó márka mostanság érkező újdonságaira.

Egészen pontosan a Manta GSe elektroMOD projekt kapott új beharangozót, mely kapcsán sokan arra a következtetésre jutottak, hogy bizony ezzel visszatér a rég elfeledett sportos vonal a gömbvillámosok kínálatába, ráadásul dicső és klasszikus kinézettel. A helyzet azonban nem ennyire egyértelmű, a gyáriak ugyanis még korábban utalást tettek arra, hogy egy restomod átalakításról van szó, azaz egy régi Mantát modernizálnak, hogy felhívják az emberek figyelmét a márka technológiai fejlődésére és törekvéseire.

Erre pedig szemmel láthatóan tényleg felkészítették a gyáriak az autót, elég csak a továbbgondolt “vizor” orrburkolat (nem hűtőmaszk) megoldásra gondolni, mely most már egyben kijelzőként is üzemel, azaz akár üzeneteket is meg lehet vele jeleníteni. Na de mit üzen a felélesztett Manta? Azt, hogy elektromos lett, azaz a német szíve villanyosként dobog tovább a zéró emisszió jegyében. Sajnos, arra nem tettek utalást a készítők, hogy tényleg lesz-e belőle akár egy limitált sorozat a későbbiekben, pedig valljuk be, hogy a sok “buborék” elektromos modell mellett lenne rá igény! A remény hal meg utoljára!