Jótékony célra ajánlotta fel a 45 Concept kicsinyített mását a Hyundai

Egyetlen darabot épített a Hyundai a 45 Concept tanulmány kicsinyített, gyermekeknek szánt változatából. Most ezt a különlegességet ajánlották fel egy barcelonai gyermekkórháznak. Nem csak dísz lesz belőle!

Ahogy arról mi is beszámoltunk nemrég, a Hyundai egy igazi különlegességgel kedveskedett a gyermekeknek. Egészen pontosan arról van szó, hogy megépítették a 45 Concept kicsinyített mását, melyet kimondottan gyermekek számára készült elektromos hajtással és teljes vezethetőséggel.

Akkor még nem tért ki arra a gyártó, hogy vajon lesz-e belőle bárki által megvásárolható játékszer, most viszont már tudjuk, hogy nem. A 45 Concept kisautó tehát csak egyszeri darab, de ez közel sem jelenti azt, hogy ne okozna örömet a későbbiekben bizonyos gyerekeknek.

A gyártó ugyanis a kész példányt egy barcelonai gyermekkórháznak adományozta, hogy a lurkók azzal menjenek vizsgálatokra vagy beavatkozásokra. Ez azért is fontos, mert a felmérések szerint ez a kórteremtől a vizsgálóig tartó út a legstresszesebb, amivel egy kisgyerek találkozhat a kórházi tartózkodása alatt.

A Hyundai a kisautót pont ezért ellátta bizonyos funkciókkal, mellyel jelentősen hozzájárulhatnak a gyerekek boldogságához és gyógyulásához. Ez az „Adaptív Érzelmi Irányító technológia”, mely nem csak a “sofőr” kedélyállapotát képes monitorozni, hanem figyel a pulzusra és a légzésre is. Az így elkészült diagnosztika eredményét a jármű alatt megjelenő fény jelzi, illetve a kisautó szükség esetén megpróbálja felvidítani videóüzenetekkel és illataromákkal a gyerkőcöt.

“Azt reméljük, hogy a kisautóba épített EAVC (Adaptív Érzelmi Irányító technológia) boldogságot és biztonságot ad a gyermekeknek, amivel hozzájárulhatunk a felépülésükhöz”- mondta lelkesen Jinmo Lee, a Hyundai vezető fejlesztője a hivatalos átadáson.