Jön a puttonyos M-es BMW!

Bár nem olyan régen még azt vallotta a BMW, hogy nem kell kombi az M-es palettába, most mégis bejelentették, hogy készül az M3 Touring, avagy puttonyos kivitelben is elérhető lesz a 3-as széria legerősebbje.

Az Audi már évek óta kínál igazi erőgépet kombi kivitelben, a Mercedes is ráérzett arra, hogy van valami jó abban, ha sok „paci” van a család alatt, a BMW viszont régóta idegenkedik ettől a gondolattól. Még tavaly nyilatkozta az M-es modellek fejlesztője, hogy a márka képviselői szerint aki a gyárilag tuningolt palettát böngészi, az nem a családi modelleket keresi benne, így nem lenne értelme ebbe az irányba fejleszteni, komoly pénzeket kidobva az ablakon.

Most viszont úgy tűnik, hogy megtörtént az Újratervezés a fejekben, ugyanis a németek bejelentették, hogy elkezdték az M3 Touring fejlesztési munkálatait. Egyelőre természetesen technikai részletekről nem esett szó, a bejelentéshez is csak egyetlen sejtelmes képet társítottak, de mindenképpen megsüvegelendő a döntés, hiszen ezzel a bajorok bebizonyították, hogy hallgatnak a rajongók kéréseire. Igen, rengeteg fórum foglalkozott már azzal évek óta, hogy vajon mikor lesz már végre újra gyári M-es kombi a kínálatban.

A kérdésre most meg is érkezett a válasz: 2023-ban! Ez egyben nem csak visszatérés lesz, hanem premier is, hiszen a 3-as Touring eddig egyszer sem került az M divízió asztalára, korábban csupán az 5-ös szériával kísérleteztek néhány példány erejéig.

“A München melletti Garchingben, a BMW M GmbH otthonában egy igazi álom válik éppen valóra. A márka történetében először a modellkínálatot egy BMW M3 Touring egészíti ki” – jelentette be boldogan a márkaképviselet.