Jól fogynak a Teslák, negyedéves rekordot zárt az amerikai gyártó

Bár sokaknak még mindig ellenszenves az elektromos autózás úttörőjének számító Tesla, azt nem lehet elvitatni tőlük, hogy nem tudják, mit csinálnak. Most például az elmúlt negyedévben több autót adtak el, mint eddig bármikor.

Aki szimpatizál az elektromos autózással, az általában isteníti Elon Musk cégét, mások pedig hajlamosak teljesen elzárkózni a Tesla minden lényegi tevékenységétől. Egyik hozzáállás sem teljesen helyes, az amerikai villanyos márka csupán egy olyan autógyártó, amivel ma már mindenkinek számolnia kell.

Ez támasztja alá az is, hogy egyre jobban keresik a gyártó termékeit az emberek, egészen pontosan az elmúlt negyedévben minden eddigi rekordot sikerült megdönteni házon belül. Soha nem gyártottak még és nem is adtak el ennyi Teslát, mint júliustól szeptemberig.

Egészen pontosan 139 ezer darab elektromos autót sikerült értékesíteniük az adott időintervallumban, ami 40 százalékos fellendülés az egy évvel ezelőtti eredményekhez képest és egyben 50 százalékkal több, mint idén a második negyedéves eladások. A nagy sikert szemmel láthatóan az újabb modellek hozták el, ugyanis csak a Model 3 és a Model Y 124 ezres megrendeléssel büszkélkedhet.

A megnövekedett kereslet persze a gyártás felgyorsulását is eredményezte aminek köszönhetően 145 ezer Tesla készült el ebben az időszakban. Ez csaknem 70 százalékos felpörgés az előző negyedéves eredményhez képest és több mint 50 százalékkal jobb eredmény, mint amit az amerikai cég egy évvel ezelőtt el tudott érni.

A folyamatnak köszönhetően mostanság a Tesla részvényei is újra az egekben vannak és nem ingadoznak olyan mértékben, mint 2019 év végén. Mindent összevetve nagyon úgy néz ki, hogy a 2020-as év nagy nyertese lehet Elon Musk villanyautós márkája még az Autopilot rendszert ért támadások ellenére is.