Jeep: mi leszünk a világ legzöldebb SUV márkája

A Jeep vezérigazgatója, Christian Meunier árulta el, hogy töretlenül a villanyosítás lebeg a szemük előtt a márka jövőjével kapcsolatban.

A Jeep jelenleg a Fiat csoport részét képezi, de nemsokára tagja lesz annak a giga konszernnek, mely a PSA csoporttal összeolvadásból jön létre. De vajon tud majd profitálni a Stellantis létrejöttével a dologból a neves terepjáró márka? Christian Meunier vezérigazgató nézetei szerint mindenképp!

A Jeep jelenleg ugyanis agresszív villanyosítást készít elő, amihez kapóra fog majd jönni a PSA csoport tagjainak elektromos hajtásokkal szerzett tapasztalata, na meg a már kész hajtásláncok és platformok alkalmazása is rengeteg pénzt spórol majd meg számukra.

“Egyértelmű, hogy rengeteget profitál a Jeep az összeolvadásból! A közös platformok és hajtásláncok költségcsökkentést is jelentenek. Sok a lehetőség és a potenciál a dologban”- árulta el Meunier, majd hozzátette, hogy az elektromos hajtás kéz a kézben jár azzal az eszmeiséggel, amit a jövő Jeep modelljei képviselnek.

“A nagy nyomaték, a csendes haladás és a kivételes gyorsulás mind beleillik a márkáról alkotott képünkbe. A Jeep és a villanyosítás lényegében egyet jelent, ezért is tűztük ki a célt, hogy mi leszünk a világ legzöldebb SUV márkája a jövőben!”- hangzott az egyértelmű kijelentés. Elektromos terepezésre felkészülni!