Japán cég vásárolta meg a Caterham márkát

A japán VT Holdings lett a jellegzetes könnyű és klasszikus kinézetű sportkocsikat gyártó Caterham Cars tulajdonosa. Az eredeti értékek megtartására törekszik majd a cégcsoport némi modernizálás mellett.

Aki jártas a könnyű építésű és klasszikus dizájnnal megrajzolt sportkocsik világában, az biztos, hogy hallott már a Caterham Cars-ról, mely 1972-ben nőtte ki magát Lotus kereskedésből önálló márkává. Az angol cég a 7-es szériával (mely szintén Lotus eredetű) szerzett magának hírnevet, ezzel bekerülve az egész világon ismert egzotikus gyártók közé.

Most ezen neves márka lelt új tulajdonosra, miután a japán VT Holdings bejelentette, hogy egy publikusan meg nem nevezett összegért cserébe megvásárolja a céget. Elsőre váratlan fordulatnak tűnik a dolog, de a VT Holdings már 12 éve a Caterham legnagyobb importőre Ázsiában, ezen felül Lotus modellek és Royal Enfield motorkerékpárok terjesztésével is foglalkozik, tehát lényegében otthon érzik magukat az angol járművek világában.

„A VT Holdings büszkén üdvözli a Caterhamet a csoportban” – mondta Kazuho Takahashi, a cégcsoport igazgatója. „Nem csak egy világszerte ismert sportautó-gyártót sikerült ezzel megvásárolnunk, hanem egy autós legenda is a birtokunkba került. Meg fogjuk védeni és fejlesztjük a 7-es szériát, hogy az megfeleljen az előttünk álló jogalkotási kihívásoknak.”

A Caterham tehát modernizálás elé is néz a japán fél közleménye szerint, ám fontos kiemelni, hogy mindezek mellett igyekeznek hűek maradni a gyártó által képviselt értékrendhez. „Takahashi-san és a csapata valóban megérti a Caterham márka DNS-ét, örökségünket, ügyfeleink igényeit és a szenvedélyeinket” – hangzott Graham Macdonald, az angol gyártó vezérigazgatójának álláspontja. „Mindannyian izgatottak vagyunk, hiszen elkezdjük írni ennek a nagyon különleges márkának a következő fejezetét.”.