Izraeli fejlesztésű vészhelyzeti technológiába fektet a Volvo

Az MDGo cég által fejlesztett technológia lényege, hogy baleset után azonnal adatokat küld az autó a hatóságoknak, így azok minden eshetőségre felkészülve érkezhetnek a helyszínre.

Láttunk már olyan rendszereket, mely baleset esetén riasztják a mentőket, ám ezek legtöbbje a GPS koordinátákon kívül nem igazán küldtek mást a hatóságoknak. Ezzel csak az a baj, hogy így nem lehet előre tudni, hogy mekkora a baj.

Az izraeli MDGo rendszer viszont nem csak ennyit tud. Vészhelyzet esetén ugyanis a helyszínen kívül olyan információkat is közöl automatikusan, mint például, hogy milyen sebességnél történt a baleset, hány személy került bajba, milyen mértékű a roncsolódás és mekkora erők hatottak az autóban ülőkre.

Mint tudjuk, a Volvo az átlagnál több figyelmet fordít a biztonságra, így nem csoda, hogy azonnal beszálltak ők is egy jelentősebb anyagi támogatással a fejlesztésbe, ami azt jelenti, hogy pár éven belül már meg is jelenhet az autóikban a rendszer kész verziója.

Hogy mennyire komolyak a fejlesztő szándékai, azt az is jelzi, hogy a svéd márka csak a második a nagyobb autógyártók közül, akik felismerték az MDGo rendszerében rejlő lehetőségeket. Az első ugyanis a Hyundai csatlakozása volt pár héttel ezelőtt.