Itt vannak az első pontos információk a Skoda Fabia új generációjáról

A premier előtt nem sokkal felhagyott a titkolózással a Skoda és elárulták az új Fabia generáció fontosabb adatait. A méret és a motorpaletta sem titok többé.

A Skoda még most tavasszal hivatalosan is bemutatja az egyik legkedveltebb modelljük, a Fabia legújabb generációját. Nemsokára tehát minden kiderül, ám addig sem maradunk információ-morzsák nélkül, ráadásul most egészen konkrét adatok láttak napvilágot.

A gyártó ugyanis már most meghívott Ausztriába pár újságírót, akik közelebbről is szemügyre vehették az újdonságot. Természetesen, ami ott elhangzott, az közkinccsé tétetik, így megtudtuk például, hogy a járgány 11 centivel hosszabb és 5 centiméterrel szélesebb, mint az elődje, ráadásul a még jobb helykihasználás érdekében a tengelytávon is toltak 9,4 centimétert. Ezzel lényegében a régebbi Octavia helykínálata érkezik meg a Fabia világába, mely természetesen digitális műszeregységgel és alapáron 6,8 de felár ellenében már 9,2 colos infotainment kijelzővel érkezik meg a szalonokba.

Amire most még fény derült, az a nem túl bonyolult motorpaletta. Elektromos és dízel nincs, benzines viszont három is van különböző teljesítmény szintekkel. A belépő szintet a 65 és 80 lóerővel is elérhető 1 literes háromhengeres szívó jelenti majd, amelyhez csak az ötsebességes manuális váltó kérhető. Bekerül a kínálatba ennek az egységnek a turbós változata is 95 és 110 lóerős kivitelben, amihez akár a 7 sebességes automata DSG váltó is elérhető lesz.

A csúcs Fabia elejében az 1,5 literes TSI dolgozik majd 150 lóerőnyi erőtartalékkal és alapáron DSG automata váltóval.