Itt az új Honda CR-V

Megérkezett az új Honda CR-V. Igaz, még csak az Egyesült Államokba. A japán gyártó a napokban mutatta be a családi SUV ötödik generációját.

A Honda egyik legfontosabb modellje az Egyesült Államokban a CR-V, ezért érthető, hogy fejlesztése során különösen figyeltek az amerikai piac igényeire. Az első generáció 1997-es bemutatása óta a japán márka már több mint négymilliót értékesített ebből a SUV-sorozatból Észak-Amerikában. Érhető tehát az is, hogy az új, ötödik generációs modellt egy kicsit följebb pozicionálták, mint elődeit. Ez nem csak az autó külsején, hanem belsején is érzékelhető: a formák és a felhasznált anyagok egyértelműen a prémium szegmens felé kacsintgatnak.
Az új CR-V láthatóan élesebb vonalakat kapott és krómozás is bőkezűbben jutott rá, mint a két évvel ezelőtt ráncfelvarráson átesett jelenlegi szérián. Persze, közel sem biztos, hogy az európai változat is hasonlóan impozáns külső jegyeket kap majd, de azért drámai különbségekre sem érdemes számítani a megjelenése tekintetében.
Az új CR-V alapmotorja is a Civic-ből már ismert 1,5 literes, 190 lóerős turbós erőforrás lesz, de a mostani 2,4 literes VTEC is a listán marad. A gyártó még nem árult el további részleteket a többi motorról, de sajtóértesülések szerint elképzelhető egy hibrid változat megjelenése is a közeli jövőben.