Itt az új Honda Civic

A tengerentúlon lépcsőshátúként már megjelent a Honda Civic legújabb generációja, amely nagyobb, könnyebb és stabilabb lesz elődjénél.

Még tart a Frankfurti Autószalon, de közben az Egyesült Államokban már bemutatkozott a Honda Civic legújabb generációja. A lépcsőshátú modell formája már nem olyan nagy meglepetés, hiszen tavasszal egy kupé tanulmányával harangozta be a Honda, azóta pedig a végleges modell szabadalmi rajzai is nyilvánosságra kerültek. Az Egyesült Államokban ezzel a kétféle karosszériával lesz kapható az autó, Európában pedig ötajtós és várhatóan kombi is elérhető lesz belőle.

Az új padlólemezre épülő Civic öt centiméterrel szélesebb és két és féllel alacsonyabb az elődjénél, a karosszériája negyedével merevebb a korábbinál, a tömege mégis 30 kilogrammal csökkent. A motorkínálat némileg eltér a tengerentúlon, hiszen egy 2 literes, 160 lóerős szívó benzinessel, valamint egy 1,5 literes, 175 lóerős, turbós benzinmotorral készül a kompakt Honda, nálunk bizonyára dízel is lesz belőle. A felszerelések között teljesen LED-es fényszórót, valamint Apple CarPlay és Android Auto csatlakozásra képes infotainment rendszert találunk.