Itt az első Maserati SUV!

A Maserati is követte a Bentley és a Porsche példáját, és bemutatta első szabadidő-terepjáróját. A Levante hathengeres, turbós motorokkal kerül gyártásba.

Levante néven mutatja be történetének első szabadidő-terepjáróját a Maserati a genfi autószalonon. Az új modell a Ghibli és a Quattroporte mellett a márka harmadik igazi újdonsága, amelytől az eladások megduplázódását is várják a következő években. A jellegzetes hűtőmaszk és a fényszórók az Alfieri sportkocsi-prototípus megoldását idézik, jellegzetes részlet az első sárvédő három szellőzőnyílása és a markánsan domborított hátsó sárvédő is.

Az újdonság a Ghibli módosított padlólemezére épül, ezért a márka többi autójára jellemző sportos vezethetőséget ígér a Maserati. Szériafelszerelés lesz a Q4 összkerékhajtás, az elektronikusan vezérelt lengéscsillapítás-szabályzás és a nyolcfokozatú automata sebességváltó. A kínálatban háromféle V6-os, háromliteres motort találunk: a benzinesek teljesítménye 350 és 430 lóerő, és lesz egy dízel is, amitől az eladások jelentős részét várják.