Itt az Arteon ráncfelvarrás, mellyel egyben egy sportkombival is bővült a Volkswagen palettája

A Volkswagen hivatalosan is megmutatta az Arteon ráncfelvarrását, melynek leglátványosabb eleme a kombi kivitel kínálatba építése. Egy új konnektoros hibrid hajtással bővült a motorpaletta is.

Hivatalosan is megérkezett a Volkswagen legdinamikusabb megjelenésű modelljének, az Arteonnak a modellfrissítése. Ahogy arra számítani lehetett, kívül alig változtattak a megjelenésén (újak a hátsó lámpák és hangsúlyosabb kiemelést kaptak a króm elemek, illetve a hűtőrács is minimálisan módosult), leginkább a technikai részleteken csiszoltak a gyáriak.

A belső térben új kormány fogadja az érdeklődőket, de azért az infotainment rendszer képernyőjén is megláthatja a változást az, aki használt már az elmúlt években Arteont. Bizony, már itt is az új MIB 3-as rendszert találhatjuk meg, mely Android Auto-ra és Aplle Carplay okostelefon integrációra is ki van hegyezve. Megváltoztak a légbeömlő nyílások is, illetve most már 30 színt képes megjeleníteni az egész belső teret körülölelő hangulatvilágítás.

A motorpaletta legnagyobb újdonsága egy 220 lóerős összteljesítményű konnektoros hibrid megoldás, melyről technikai specifikációkat még nem árultak el a gyáriak. Annyit azért hozzá tettek még, hogy meglepően nagy elektromos hatótávra és az ezzel járó igencsak kedvező üzemanyag fogyasztásra számíthatunk.

Természetesen a legnagyobb változás maradt a végére, azaz teljes fényében bemutatkozott a sportkombi kivitel is. A lendületes formák alatt ez esetben egy igencsak praktikus belteret találhatunk, ledöntött ülések esetén több mint 1600 literes pakolhatósággal.