Itt a vadonatúj Opel Insignia

Bemutatkozott az Insignia új generációja. A középkategóriás Opel ugyanolyan lenyűgöző, mint elődje volt, de annál nemcsak nagyobb, hanem áramvonalasabb és könnyebb is lett.

Bemutatkozott az Opel Insignia második generációja, ami legalább olyan nagy feltűnést kelt majd, mint elődje tette annak idején. Az új modell neve Insignia Grand Sport lett, ezzel is jelezve, hogy sportosabb stílusú a korábbi szériánál. A formaterve megörökölte a Monza tanulmányautó fényszóróit és széles hűtőmaszkját, de az alakja is karcsúbb lett.

Tovább nőttek az Insignia méretei, az ötajtós ferdehátú Grand Sport hossza három centivel 4,9 méteresre bővült, a három centivel alacsonyabb tetővonal pedig sportosabb kiállást ad neki. A tengelytávot kilenc centivel nyújtották meg, így a rövidebb túlnyúlásokkal együtt sokkal több hely marad az utasoknak. A csomagtartó alapesetben 490 literes.

Az új padlólemezre épülő Insignia nemcsak nagyobb, hanem jóval könnyebb is lett az elődjénél, ez az a terület, ahol nagy változást ígér az Opel. A kiviteltől függően akár 175 kilogrammal is csökkent az Insignia tömege, ami szerényebb fogyasztást és dinamikusabb vezethetőséget is ígér. A motorkínálatról még nem árultak el részleteket, de egy új, nyolcfokozatú automata sebességváltó és az összkerékhajtás érkezését már bejelentették.

Tele van modern felszereléssel az új Insignia, amihez 360 fokos felülnézeti képet adó kamerarendszer, head-up display, fűthető első és hátsó ülések, fűthető szélvédő, fedélzeti wifi és navigáció is lesz. Az adaptív tempomattal és sávtartóval szinte önvezető lesz a nagy Opel, aminek adaptív futóműve sportos vagy kényelmes állásba tehető, az adaptív fényszóróban pedig kétszer annyi LED van, mint az Astrában, ami 400 méteresre hosszabbítja a fénykévét. Az új Insigniát a genfi autószalonon állítja ki az Opel.