Itt a Renault Trafic új generációja

Ugyan még csak másfél év telt el a Renault Trafic legutolsó modellfrissítése óta, nem vártak tovább a gyáriak az új generáció leleplezésével. Modernebb, biztonságosabb és praktikusabb lett a franciák kisbusza.

Tavaly áprilisban frissült utoljára a Renault kisbusza, most pedig máris az új generációs Trafic modellt mutatták be a franciák. Hová a sietség? Bizony nem csak a kisebb modellekkel érdemes a konkurenciával lépést tartani, hanem a buszlimuzinok kategóriájában sem állhat meg az élet.

Na, szóval itt az új Trafic, mely külső tekintetében úgy öltötte magára az új Renault márkaarculatot, hogy közben meg tudta tartani az eredeti karaterét is. Bizony, a jellegzetes első ajtók feletti karosszéria gömbölyítés például megmaradt, a hűtőmaszk, a fényszórók és a lökhárítók viszont teljesen más formai megoldásokkal büszkélkednek.

Belül teljesen új műszerfal fogadja a vásárlókat, de az alap elrendezés nem változott, így aki eddig is Trafic-al fuvarozott, az nem fog zavarba jönni a generációváltás után sem. A beltérben elhelyezett tartórekeszek száma viszont igenis zavarba ejtő. Összesen 86 liternyi kapacot képes elnyelni kisebb-nagyobb résekben és rekeszekben a Trafic belseje úgy, hogy közben akár 9 személy befogadására is alkalmas.

A 8 colos infotainment rendszer kijelzője most már nem gömbölyded, hanem négyszögletes keretben kapott helyet, ráadásul az Apple CarPlay és az Android Auto funkciókkal is megbírkózik. A kor igényeihez igazodva most már vezetés nélküli mobiletelefon töltési lehetőség is kérhető az új Trafic-hoz, illetve vezetést segítő rendszerek egész armadája áll a vásárlók rendelkezésére. Van például magától fékező balesetmegelőző rendszer, adaptív tempomat és sávelhagyásra figyelmeztető elektronika is.

A motorpaletta dízel egységekből épül fel 110, 150 és 170 lóerős teljesítménnyel. Az első kettő esetében alapból hatsebességes manuális váltót kínálnak a franciák, a legerősebb gázolajos viszont már hatsebességes automatával kerül mindenképpen átadásra. Ez egyébként feláras extraként elérhető lesz az első két eshetőségben is. Az új Trafic jövő év elején kerül a szalonokba.