Itt a piac legdrágább Suzuki modellje, ami lényegében egy Toyota

Elkezdődött a Toyota RAV4 Suzuki emblémás változatának az értékesítése, így kiderült az Across magyar árazása is. Sosem volt még ilyen drága egy Suzuki.

Ahogy arról korábban már írtunk, a Suzuki palettájába elkezdenek beépülni a Toyota hibrid modelljei. Sőt, már meg is történt az első ilyen lépés, ugyanis hivatalosan is elkezdődött a RAV4 átemblémázott változatának, az Across-nak az értékesítése.

Na de hogyan lehetséges ez? Lényegében ugyan arról van szó, mint amit a legtöbb gyártó csinál mostanság, csak éppen egy szinttel tovább lépett ezen a két gyártó. A Suzuki ugyanis nem CO2 kvótát vásárol a Toyotától, hanem egy egyezmény keretein belül elkezdenek együtt fejleszteni teljes értékű hibrid modelleket, ezzel lényegesen lejjebb szorítva a paletta CO2 átlagát.

Szóval itt az együttműködés első fecskéje, a Suzuki Across, mely ugyan technikai szinten megegyezik a Toyota RAV4-el, de konnektoros hibridként mégis megelőzi azt (a RAV4 konnektoros hibridje csak jövőre érkezik). A hajtás mindkét autó esetében megegyezik majd, azaz a Toyota 2,5 literes egysége mellé szerelnek be még egy elektromos motort, melyek együtt 306 lóerő leadására képesek.

Ez mind szép és jó, na de egy Suzuki esetében a legfontosabb az árazás, hiszen a márka célközönsége az utóbbi évtizedekben hozzászokott ahhoz, hogy a megfizethető árú kategóriát jelentik a gyártó modelljei. Ez most változni fog, hiszen az Across 18,5 millió forintos induló ára már-már a prémium kategóriát súrolja és elsőre igencsak nagy vállalásnak érződik még annak tudatában is, hogy nem lesz belőle fapados változat, tehát ennyiért minden létező extrát megkapnak hozzá a vásárlók.