Itt a marketing következő foka, elektromos repülőruhát dobott piacra a BMW

Az elektromos modellek népszerűsítése okán egy újabb villanyos projektbe vágott a BMW. Itt a gyártó első elektromos repülőruhája, mellyel a bátrabbak akár 300 kilométeres óránkénti tempóval is repkedhetnek.

Egy autó, esetleg egy komplett modellcsalád népszerűsítése néha nem várt fordulatokkal jár. Ilyenkor a gyártók ugyanis igyekeznek minél több embert megszólítani, melynek bevett módszere a rekordok döntögetése, illetve a megdöbbentő marketingfogások is előkelő helyen állnak a listánk. Ez utóbbira példa a BMW legújabb elektromos iNext modellcsaládot reklámozó akciója, melynek eszköze egy elektromos meghajtással rendelkező szárnyas-repülőruha, másnéven wingsuit.

A szerkezet lényege a ruha hasi részére szerelhető meghajtó berendezés, melynek tömege mindösszesen 12 kilogramm, de akár 15 kW, azaz 20 lóerős teljesítményt képes leadni öt percen keresztül teljesen feltöltött akkumulátorral. Ez az autózás világában nem egy kirobbanó teljesítmény, de a levegőben siklás közben jelentős löketnek számít, aminek köszönhetően a gyáriak szerint akár 300 kilométeres óránkénti tempó is elérhető.

A bajorok tehát az extrém sportok világában látták meg a marketing felületet, ami nem tűnik rossz döntésnek, hiszen nem egy látványos repülőruhás videó várható a jövőben, ami miatt olyan rétegekhez is eljuthat a BMW iNext elektromos modellcsalád híre, akik alapvetően nem voltak eddig érdekeltek az autózás témakörében.