Itt a legnagyobb Volkswagen SUV, a Talagon

Sosem gyártott még ekkora méretű SUV-ot a Volkswagen, most is csak a kínai vásárlók kedvéért teszi meg. Itt a több mint 5 méter hosszú Talagon.

A Volkswagen a szabadidő-modelleket érintő története legnagyobb dobásával készült az idei Shanghai Auto Show-ra, és ezt jelen esetben a szó legszorosabb értelmében kell kezelni. Bemutatták ugyanis az új hétszemélyes SUV modelljüket, mely Talagon néven kerül a szalonokba.

Nem mindenhol, ugyanis az 5,15 méter hosszú, 2 méter széles és 1,8 méter magas újdonság a kínai piac sajátja lesz, a fejlesztést pedig a FAW-VW összefogás keretein belül végezték el.

Az alapokat az a Volkswagen MQB Evo platform adta, melyet a Golf legújabb generációja is használ, ám ebben az esetben természetesen jócskán nyújtottak rajta a gyáriak. A Talagon 2,98 méteres tengelytávval rendelkezik, ami értelemszerűen királyi belső helykínálatot eredményez még úgy is, hogy egy harmadik üléssornak köszönhetően akár hét személy is utazhat benne kényelmesen.

A belső tér kialakításánál szemlátomást a prémium érzetre koncentráltak a gyáriak, a műszerfal pedig a mai trendeknek megfelelően teljesen digitális.

Az óriás motorpalettájával kapcsolatban egyelőre csak a 2,5 literes V6-os benzines erőforrást említették a gyáriak 4Motion összkerék meghajtással párosítva, de a kínai média a 2 literes dízel eshetőséget is megjelöli biztos belsős forrásokra hivatkozva. Elektromos hajtásról viszont jelen állás szerint nem beszélhetünk.