Itt a Hyundai új kisméretű crossovere

Trendi külsővel és egyliteres háromhengeres motorpalettával mutatkozott be a Hyundai új kompakt crossovere, a Bayon.

Ahogy dübörög tovább az SUV mánia, úgy jönnek rá szépen sorra a gyártók, hogy bizony már nem csak a méretes „bódé” a sláger, hanem egyre nyitottabbak lesznek a kategóriára a kisebb autóra vágyók, vagy azt megfizetni képes vásárlók is. Nem csoda tehát, hogy mostanság mindenki kompakt crossoverezik, amiből persze nem maradt ki az elmúlt években egyre dinamikusabban fejlődő Hyundai sem.

Hivatalosan is bemutatkozott a Bayon, mely a Volkswagen T-Roc és a Nissan Juke méretosztályában indul majd harcba a vásárlókért még idén nyáron.

Az autó első traktusa az új, a Kona által útjára indított márkaarculatot hordozza magán, a hátsó képet pedig a méretes fényforrások és az azokat összekötő LED csík határozza meg, illetve érdekes részlet még, hogy a szélvédő vizuális meghosszabbításaként feketére fényezett hátsó elemet használtak a kialakításkor.

Belül modern környezet, digitális műszeregység és dizájnos, négyküllős kormánykerék fogadja az érdeklődőket, a helykínálat pedig teljesen hozza azt, amit a B-szegmenstől elvár az ember.

A motorpaletta rém egyszerű, hiszen csak és kizárólag a mild-hibrid rendszerrel ellátott 1 literes háromhengeres turbós erőforrás kérhető hozzá kétféle teljesítménnyel. A gyengébbik változat 100 lóerőt képes leadni ám igény szerint kérhetjük 120 lovasra hangolva is a motort. Persze, sportkocsikat verő dinamizmust egyiktől se várjunk, de a kompakt crossoverek kategóriájának nem is feltétlenül kell erről szólnia.