Itt a Citroen, Peugeot és Toyota közös kisbusza

Folytatódik a PSA Peugeot Citroen és a Toyota együttműködése, amelynek keretén belül a három márka közösen fejlesztett kisbuszt mutatott be.

2012-ben kötött együttműködési szerződést a PSA Peugeot Citroën és a Toyota Motor Europe egy közepes méretű áruszállító furgon és személyszállító kisbusz fejlesztéséről. A megállapodás értelmében a Citroën Jumpy és Peugeot Expert jelenlegi, 2007 óta készülő generációja Toyota Proace néven is elérhetővé vált, most pedig egy szinttel tovább lépett a három márka.

Bemutatkozott ugyanis a három gyártó közösen fejlesztett kisbuszának új generációja. A márkák egyelőre a személyszállító változatokat leplezték le, amelyek a franciáknál új nevet is kaptak. A Citroën Spacetourer, a Peugeot Traveller és a Toyota Proace modern formájú karosszériát kapott, a márkák arculatára szabott frontrésszel, magasabb motorházfedéllel és továbbra is szögletes hátsó résszel.

A francia változatok utazásra utaló új nevéből kiindulva a haszonjárművek valószínűleg más nevet kapnak majd. A műszaki paraméterek egyelőre ismeretlenek, azokat csak a jövő márciusban esedékes premierhez közelebbi időpontban árulják el, az újdonságokat a 2016-os genfi autószalonon állítják ki. A három modell gyártása továbbra is a PSA valenciennes-i üzemében folyik majd.