Ismét levédetett egy újabb elnevezést a Lexus

Mostanság igencsak aktív a Lexus, ha új típusneveket kell levédetni. A japán gyártó az RZ után az LBX típusnevet is hivatalosan magáénak tudhatja most már. 

A Lexus éppen nagy paletta megújító akcióban van, legalábbis ezt támasztja alá, hogy sorra védeti le a japán gyártó az újabbnál újabb típusneveket. Nemrég számoltunk be arról, hogy az RZ típusnevet jelentették le hivatalosan, valószínűleg egy elektromos SUV számára, most pedig az LBX elnevezést jegyeztették be a hatóságoknál.

Hivatalos információ egyelőre nincs arról, hogy az LBX név mit takar majd, annyi biztos, hogy Európában, Amerikában és Ázsiában is érvényes, tehát egy globális modellről lesz szó. A LexusEnthusiast online magazin szerint egy belépő szintű SUV-ról lehet szó, ami egybe is vágna azzal, hogy az anyacégnek számító Toyota kínálatában is most jelenik majd meg a kis Yaris Cross városi terepes.

Ha ez igaz, akkor a Lexus LBX is jó eséllyel azt az 1,5 literes hibrid hajtást kapja meg, mint a Toyota testvérmodell, a 116 lóerős összteljesítmény viszont növekedhet addig, ha már a prémium palettába építik be az újdonságot.