Ismét leállt a C8-as Corvette gyártása alkatrészhiány miatt

A globális félvezető és beszállítói kiesések miatt sorra jelentik be a leállást az autógyártók. A Corvette C8-at készítő Bowling Green üzemre még az átlagnál is jobban rájár a rúd, egy hónapon belül már másodszor jelentenek be teljes leállást.

A globális félvezető és beszállító hiány egymás után hozza nehéz helyzetbe az autógyártókat, most már bizony a tengerentúlon is. Nem könnyű az élet mostanság a Corvette C8-at gyártó Bowling Green üzemben sem.

Nem is olyan régen számoltunk be mi is arról, hogy bizony beszállítói kiesések miatt le kellett állítani az amerikai sportkocsi gyártását, ám azóta újra megkezdődött a termelés. Egészen mostanáig!

A GM most bejelentette, hogy a következő héten megint elkerülhetetlen lesz a teljes leállás, mert ismét nem sikerült akkora raktárkészletet felhalmozni, hogy az autók elkészüljenek. Azt nem kommentálták a gyáriak, hogy pontosan mely alkatrészekből alakult ki hiány, illetve az is kérdéses még, hogy ezekkel a szünetekkel mennyire tolódik ki, a már jelenleg is helyenként másfél éves várakozási időszak, amivel a leendő tulajdonosoknak számolniuk kell.