Ismét különálló modelleket kaphat a Maybach

Amikor a Mercedes újra életre keltette a Maybach nevet, akkor saját márkaként tekintett rá. Azóta felszereltségi szint lett belőle, ám a tervek szerint ismét a saját lábaira állítják a luxus márkát.

A Mercedes anno nagy reményt fűzött a Maybach márka felélesztéséhez. Az 57 és a 62 modell lényegében az volt, mint a Rolls Royce Phantom a BMW-nek, vagy a Bentley Flying Spur az Audinak. A nagyobb, drágább és jóval nagyobb luxust kínáló autó szerepét töltötte be. Azonban a várt sikerek nem jöttek, a Maybach pedig felszereltségi szintre bukott vissza.

A Daimler távozó elnöke, Dieter Zetsche azonban megerősítette, hogy a márka hosszútávú terveiben a Maybach az AMG-vel megegyező szerepkörben szerepel, azaz újra a saját lábára akarja állítani azt a Mercedes.

Ehhez persze saját modellek is kellenek. Vannak ez irányba történő fejlesztések? Persze! Elég csak a Vision Maybach Ultimate Luxury SUV vagy a Vision Maybach 6 kupé tanulmányra gondolni. Ez a két koncepció egyben bizonyíték arra is, hogy a Maybach jövője nem csak a luxus limuzinok világában biztosított, hanem több szegmensben is harcba szállnak majd az igen tehetős vásárlókért.