Ismét itt egy elektromos klasszikus

Az elektromos járgányok térnyerése azt is eredményezi, hogy egyre többen alakítanak át régi autókat is úgy, hogy megfeleljenek a modern kor követelményeinek is. Most a klasszikus Alfa Romeo Giulia GT jut erre a sorsra.

Abban a korban élünk, amikor ha éppen nem akasztja meg a folyamatot egy világjárvány kitörése, akkor komoly technikai átalakulásoknak lehetünk a szemtanúi. Ilyen a villanyos átállás is, amikor (főként politikai) döntéshozók nyomására az egész autóipar elkezdett eltolódni az elektromos autózás irányába.

Természetesen ez nem csak az új modelleket érinti, hiszen sokan vannak, akik szeretik a klasszikus modelleket, de mégis élni szeretnének az új technológia előnyeivel. Ekkor születnek meg az olyan átépítések, mint például az olasz Totem Automobili GTelectric projektje.

A srácok arra vállalkoznak, hogy a legendás Alfa Romeo Giulia GT-t modernizálják, gyakorlatilag teljes mértékben. Így nem csak a hajtásláncot cserélik ki egy 520 lóerős villanyos megoldásra, hanem a karosszériát és a belső teret is teljes mértékben úgy alakítják ki, hogy az a mai színvonalnak is megfeleljen. Ehhez elég annyit hozzátenni, hogy az eredeti alkatrészek alig 10 százaléka marad meg, miután elkészül a teljes munka.