Ismét fűnyíró rekordot döntött a Honda

A Honda még 2014-ben állította fel a fűnyíróval elért sebesség rekordot a Mean Mower-el. Most egy új verzióval a gyorsulási rekordot akarták felállítani, de közben megdöntötték a végsebességét is.

A Honda még 2014-ben állította fel a fűnyíróval elért legnagyobb sebesség rekordját, amikor a Mean Mower névre keresztelt szerkezettel 188 kilométeres óránkénti sebességet sikerült elérniük. Most egy újabb rekordot szerettek volna megfutni, ám végül kettő lett belőle.

A Mean Mower V2-t ugyanis kimondottan a gyorsulási rekord felállítására építették meg. Az áramvonalasabb fűnyíró testbe a CBR1000RR sportmotor 1 literes 200 lóerős blokkját építették be, mellyel Jess Hawkins profi versenyző és kaszkadőr kevesebb mint 3 másodperc alatt gyorsult fel 100 kilométeres óránkénti sebességre, de a 160-as tempó elérésére is elég volt neki 6,29 másodperc. És ha már ilyen jól ment a száguldozás, pillanatok alatt megdőlt az öt évvel ezelőtti sebességrekord is, a Mean Mower V2 ugyanis 243 kilométeres óránkénti sebességgel repesztett a hosszú egyenesben.