Ismét elérhetővé tette a nagyobb hátsó szárnyat a GM a Corvette C8-hoz

A Chevrolet a Corvette nyolcadik generációjának bemutatása után nem sokkal levette a palettáról az extra külső kiegészítőket beszállítói kiesésre hivatkozva. Most megoldódni látszik a próbléma, megint rendelhető nagyobb hátsó szárny az amerikai sportkocsihoz.

A General Motors a Corvette nyolcadik generációjához már a premier után kínált gyári kiegészítőket, melyek jelentősen megdobták az amerikai sportkocsi megjelenését. A gyártó és a beszállítók azonban nem bírták sokáig a kereslet kielégítését így a nagy hátsó szárny és a karbonszálas kompozit csinosító elemek értékesítése hamar leállt, tehát aki egyedibb kinézetre vágyott, az mostanság leginkább külső gyártók termékeire támaszkodhatott csak.

Egészen idáig, a GM ugyanis bejelentette, hogy ismét kérhető a nagyobb hátsó szárny a C8-hoz, mely karbonszálas kompozit és fényezett formában egyaránt megvásárolható akár utólag is. A már átadott Corvette példányok tulajdonosai tehát a márkakereskedésben potom 995 dolláros áron megrendelhetik a szárnyat, majd azt a szakik fel is pattintják a kocsi hátuljára, persze némi szerelési díjat ( a Corvette fórumokon nagyjából 200 dolláros munkadíjról beszélnek) is felszámítva.

Persze, ennél jóval olcsóbban is találni már a piacon látványos megoldásokat, de azért egy gyári kiegészítő, az mégis csak más tészta, mint egy utángyártott vagy teljesen független alkatrész beszerzése.