Ismét egy Corvette vezeti majd fel az Indy 500 mezőnyét

Bár már korábban is volt arra példa, hogy egy Chevrolet Corvette volt a legendás Indy 500 verseny biztonsági autója, ám az idei lesz az első eset, hogy mindezt középmotoros formában adja elő az amerikai sportkocsi.

Mostanság elég bírálatot kapott a Chevrolet Corvette legújabb generációja a felnyíló első csomagtérajtó miatt, így mindenképpen jól jön egy látványos pozitív reklám a GM sportkocsijának. Az Indy 500 mezőnyét felvezetni pedig mindig is jó marketingnek számított.

Ezért is lehet, hogy a Chevrolet idén már harmincegyedik alkalommal adja a biztonsági autót a versenyre, amiből tizenhét alkalommal használtak már Corvette modellt is. Viszont a most augusztus 23-án megrendezésre kerülő futam lesz az első, hogy egy középmotoros sportkocsit ad a GM fennhatósága alatt álló márka a megtisztelő feladatra.

A kiválasztott C8 egy rikítóan vörös példány lesz Z51 kiszerelésben, azaz továbbfejlesztett aerodinamikával és sportosabbra hangolt motorral. A belsőt karbonszálas elemekkel dobják fel, az amúgy kiváló gyári üléseket pedig GT2-es versenyülésekre cserélik.

A futam idején a volán mögött a GM vezérigazgatója, Mark Reuss foglal majd helyet. Reuss korábban is vezetett már felvezető autót, például tavaly és tavaly előtt is Detroitban. Igaz, utóbbi esetben össze is törte a Corvette ZR1-et, remélhetőleg most viszont probléma nélkül sikerül majd letudnia a rendezvényt!