Íme az új Mercedes-Benz SLC-osztály!

A januári detroiti autószalonon mutatkozik be a Mercedes legkisebb kabrió-sorozatának 2016-os változata. Azonnal jön az új AMG-verzió is.

Hivatalosan is közzétette a Mercedes-Benz a lehajtható keménytetős SLC-osztály komoly ráncfelvarráson átesett, 2016-os sorozatának képeit és fontosabb paramétereit. Az újdonság hivatalosan a januári detroiti autószalonon mutatkozik be.
A kívül és belül is megújult, a márka mostani arculatához jobban illeszkedő modellsorozat szerkezetileg érdemben nem módosult. Ugyanakkor mind a csúcs-, mind a belépő változat vadonatúj. A legkisebb motor az 1,6 literes turbós, négyhengeres, 156 lóerős benzines lesz, ezzel SLC 180 jelzéssel kerül forgalomba az autó. De még ezzel is meglehetősen fürge lesz a kis kabrió, hiszen 7,9 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra, ráadásul átlagfogyasztása a gyártó szerint mindössze 5,6 liter. Az új csúcsváltozat az SLC 43 AMG lesz, amely 4,7 másodperces gyorsulási adattal dicsekedhet. Ennek háromliteres, V6-os, 367 lóerős turbómotorjához kilencsebességes automata váltó kapcsolódik. Az alapsorozat modelljeihez hatsebességes kézi vagy hétsebességes automata rendelhető.