Így nézett volna ki az új Skoda Roomster

Nem sokkal azt követően, hogy a Skoda bejelentette, mégsem kap utódot a Roomster, nyilvánosságra került néhány kép a meg nem valósult prototípusról.

A Škoda gyári múzeumának raktárában fényképezték le a Roomster második generációjának prototípusát, amely végül mégsem kerül sorozatgyártásba. Az eredeti tervek szerint az új Volkswagen Caddy testvérmodellje lett volna a cseh családi egyterű következő szériája, és bár a modell szinte teljesen elkészült, végül elvetették a bevezetését. Az internetre került képek szerint azonban nem marad titokban az új Roomster, hiszen egy példányát a gyári múzeum raktárában helyezik el, ott, ahol a meg nem valósult prototípusok kaptak helyet.

2003-ban még tanulmányként mutatkozott be az első Roomster, majd 2006-tól kezdődően gyártották a második generációs Fabia műszaki alapjain. A típus újdonsága az volt, hogy a hagyományos kisautók és a nagyterű dobozos autók előnyeit egyesítette: az első ülésekig szinte megegyezett a Fabia kialakításával, a hátsó ülések és a csomagtartó azonban jóval tágasabb volt. A három egyenként variálható hátsó utasok az elsőknél nagyobb oldalablakokon nézhettek ki, ez adta a Roomster összetéveszthetetlenül egyedi formáját.

Az újdonság a Caddy átalakításával már nem lett volna ennyire egyedi, és bizonyára veszélyeztette volna a Volkswagen pozícióit egy olcsóbb, Škoda-emblémás kivitel. A cseh márkánál egyébként is inkább az egyre divatosabb szabadidő-autókra koncentrálnak, a hírek szerint a Yeti után érkező hétszemélyes crossover a Kodiak nevet kapja majd.