Így búcsúzik a Mercedes kompakt roadstere

A Genfi Autószalonon mutatja be a Mercedes az SLC végső változatát. Ez az utolsó kiadása az anno még SLK néven indult kompakt roadsternek, aztán úgy tűnik, hogy szépen csendben utód nélkül megszűnik.

A Mercedes már korábban bejelentette, hogy egyelőre nem terveznek utódot a most kifutó SLC kompakt roadster számára, így könnyen lehet, hogy egy korszak végére tehet pontot a mostani generáció. Természetesen túl sikeres volt a modell élete ahhoz, hogy csak így elengedjék, ezért a Genfi Autószalonon még bemutatkozik a kezdeteket felelevenítő Final Edition.

A különleges széria csak sárga fényezéssel készül, mivel anno 1996-ban pontosan ebben a színben mutatkozott be az SLK. Alapáron jár hozzá a 18-as felni szett és az AMG Line csomag minden egyes tétele, így például a nagy fék és az ültetett futómű is. Belül kétszínű kárpitozás és karbon hatású díszítő elemek fogadják az új tulajdonosokat.

A Mercedes motor tekintetében meghagyja a választás szabadságát a vásárlóknak, így kérhető SLC 180, 200, 300 vagy éppen AMG 43-ként a plakátokkal és egyedi emblémákkal is ellátott roadster.