Igazi műalkotás a világ legnagyobb Lexusa

Majdnem 4 méter magas és több mint 7 méter hosszú Lexus bukkant fel Amerikában. Nem egy buszról van szó, hanem egy festett plakátról a Laguna Seca híres kanyar kombinációjában.

Ha adott egy híres versenypálya, melyen egy nemzetközi autós versenyt rendeznek, akkor azonnal felcsillan a marketingesek szeme. Nem olcsó platform, de rengeteg emberhez jut el egy-egy jól kivitelezett reklám.

Most pontosan ezzel élt a Lexus is, amikor a Laguna Seca dugóhúzó kanyarkombinációja mellett egy 3,9 méter magas és 7,9 méter hosszú RC F GT 3 versenyautót helyeztek el az Intercontinental GT Challenge apropóján. Nem igazit, hanem egy táblát. Nem is akármilyen táblát.

A srácok ugyanis nem a hagyományos nyomtatunk aztán ragasztunk kombinációt választották, hanem felkérték John Cerney művészt, hogy fesse fel a versenyautót a felületre. A kivitelezés több mint 3 hétig tartott, John pedig 18 különböző színt variált a folyamat alatt, hogy minél élethűbb legyen a mű. Egyelőre nem tudni, hogy meddig marad ott a festmény, de remélhetőleg minél tovább, utána pedig egyértelműen múzeumban van a helye.