Igazi erőművész a Range Rover Velar legújabb kivitele

A Range Rover lerántotta a leplet a Velar család legújabb tagjáról, az SVAutobiography modellről. Erős és sportos, pont amilyennek egy csúcsmodellnek lennie kell.

A Range Rover legújabb akciója felfelé bővítette a Velar kínálatot. Ráadásul nem is akárhogy, hiszen az SVAutobiography modell nem csak motorikusan ver oda a testvéreinek, hanem már a megjelenésében is felhívja magára a figyelmet.

Először is teljesen újak a lökhárítók, az autó oldalán lefényezték a műanyag koptatókat, hátul pedig négy gigantikus kipufogó jelzi, hogy lóerőben és pénzben nem szenved hiányt a tulajdonos. A széria sajátja az új selymes kék fényezés is, ami csak és kizárólag ehhez a kivitelhez rendelhető. Emellett hét másik árnyalat is szerepel a palettán, ám egy fix pont van: a tető mindenképpen fekete lesz a sportosság jegyében.

Na de a lényeg természetesen az az 5 literes kompresszoros V8-as egység, mely az autó orrában található. Ez a motor nem kevesebb, mint 550 lóerőt képes a vezető szolgálatába állítani, aminek köszönhetően a Velar 4,5 másodperc alatt katapultál 100-ra, a végsebessége pedig 274 kilométer óránként.

Szintén fontos részlet, hogy a Velar SVAutobiography egy limitált széria. Nem példányszámot szabtak meg a gyáriak, hanem időt: csak egy éven keresztül lesz rendelhető picivel több mint 30 millió forintos áron.