Ídőjárás-jelentéssel és hírekkel erősödik a Skoda új infotainment rendszere

Rágyúr a tartalomszolgáltatásra a Skoda. Az újabb modellek infotainment rendszere bővül ki két új szolgáltatással, az időjárás-jelentéssel és a hírek olvasásának lehetőségével.

Manapság már nem elég, ha egy autó a működésével és a technikai megoldásaival próbálja meg levenni a vásárlókat a lábaikról, hiszen a digitális korban az élet szinte minden területén a kijelzőké a főszerep. Így van ez a járművek világában is, ahol egyre nagyobbak és egyre több információt tudnak megjeleníteni az infotainment rendszerek képernyői.

Érzi a Skoda is, hogy lépést kell tartani a korral, ezért egy teljesen új tartalomszolgáltatást indít be, ami csak a legújabb generációs MIB infotainment rendszerekkel lesz elérhető. Ez az időjárás-jelentés és a hírszolgáltatás!

Az időjárás-jelentés lényegi része, hogy a rendszer, miután betápláltunk egy útvonalat a navigációba, jelzi nekünk, hogy a megjelölt célnál milyen körülmények fogadnak majd minket. Persze, az éppen aktuális pozíciónkat is képes ilyen szempontból elemezni a szolgáltatás, de hát valljuk be, ehhez nem kell okos készülék, elég csak kinézni az ablakon…

A hírszolgáltatást a Skoda cseh központja veszi a vállára, azaz ők szűrik ki, hogy milyen tartalmakat tudnak majd elolvasni az éppen dugóban ácsorgó, vagy éppen a parkolóban váró ügyfelek. Arról egyelőre nincs információ, hogy magyarul is érkeznek-e majd olvasnivalók, vagy kénytelenek leszünk beérni angol és német nyelvű anyagokkal.

Fontos az ügyfél szó, ugyanis a szolgáltatás alapvetően fizetős lesz, de a piaci bevezetés legelején, egészen pontosan egy évig ingyenes lesz. Kezdetben az új Kamiq és a Scala kapja meg az újdonságokat, de pár héten belül a paletta többi tagja esetében is aktiválódik a szolgáltatás.