Idén még megmutatja a Hennessey a Venom F5 végleges változatát

A Hennessey már hat éve fejleszti a legújabb szupersportkocsiját, most viszont úgy tűnik, hogy kézzel fogható eredménnyel készülnek az amerikaiak. A cég vezetője szerint még ebben az évben bemutatkozik a Venom F5, mely alaposan megkavarhatja még a sebesség rekordok döntögetését.

Aki egy picit is jártas a szupersportkocsik világában, annak nem mond újat a Hennessey neve. Akik viszont nem hallottak még róla, elégedjenek meg annyival, hogy ez egy olyan amerikai cég, mely saját gyártással és meglévő modellek átalakításával is foglalkozik, nem mellesleg pedig 1000 lóerő alatt nem is igazán tudják értelmezni a négykerekűek világát. Na ennek a csapatnak lesz a legújabb durranása a Venom F5, mely mintegy hat évnyi fejlesztés után nemsokára széria változatként is bemutatkozhat.

Ezt maga a cég vezetője, John Hennessey jelentette be, aki csak annyit árult el, hogy még idén megtörténik a leleplezés. Ez annyit tesz, hogy az SSC (Shelby SuperCars) nemsokára esedékes újabb sebességrekord kísérlete (az első próbálkozást nem hitelesített mérőberendezés miatt érvénytelenítették) további nehézségekbe ütközhet.

A Hennessey elmondása szerint ugyanis a Venom F5 játszi könnyedséggel futja majd meg az 500 kilométeres óránkénti tempót, amit a kimondottan könnyű karosszéria (az átlagnál jóval szilárdabb, ám csupán 90 kilós tömeggel rendelkező karbonszálas vázat fejlesztettek ki) és a brutálisan erős, 1817 lóerő leadására képes 6,6 literes duplaturbós V8-as motor tesz lehetővé.

Az új szupersportkocsiból összesen 24 darabot fog legyártani a Hennessey, melyből 12 kizárólag az amerikai piacon kerül értékesítésre, a többi viszont globális szinten keresi majd a száguldást nem megvető és igencsak tehetős vásárlókat.